Historie PDF Afdrukken

Adrie Huisman-Smedema, geboren en getogen in Ee, runt sinds 2006 een bed & breakfast, de gastenkamer,  en sinds 2008 een woonwinkel, country and classic interieur, in haar geboortedorp. Wie de bed & breakfast van Adrie bezoekt, krijgt meteen het gevoel een beetje 'thuis' te zijn. De inrichting en de voorzieningen geven je het gevoel heerlijk verwend te worden, terwijl je toch echt je eigen gang kunt gaan. Bij aankomst is indien gewenst de koelkast al gevuld met heerlijkheden voor een uitgebreid ontbijt, maar je hoeft niet 'opgeprikt' aan het ontbijt te verschijnen. Je bepaalt gewoon zelf hoe laat je ontbijt en als je je eigen eten wilt koken, kan dat ook. Er is zelfs gedacht aan een basisvoorraad in de keukenkastjes. Dit verrassende en voor velen aangename concept leverde de bed & breakfast van Adrie al een paar maal een welgemeende 10 op in de beoordelingen op een gerenommeerde boekingssite voor b&b's. Ook is deze B&B de gastenkamer sinds 2008 bekroond met de 5 tulpen, het hoogst haalbare,van de B&B stichting

Amsterdamse jaren

Op haar 17e vertrok Adrie vanuit Ee naar Amsterdam om daar het vak van edelsmid te leren. Ze werkte bij verschillende juweliers en in de vakanties stond ze met een kraam op de Albert Cuypmarkt. Ze droomde ondertussen van een eigen winkel en op een dag werd die droom werkelijkheid in de Amsterdamse Pijp. Omdat een eigen juwelierszaak niet mogelijk was, besloot ze een woonwinkel te beginnen. Die woonwinkel werd een succes, maar na 12 jaar in Amsterdam begon het Friese platteland toch weer te trekken. Adrie en haar man besloten terug te gaan naar het dorpje Ee. De woonwinkel in Amsterdam werd verkocht en in Ee begonnen zij met een nieuwe start.

Bed & breakfast annex woonwinkel

Adrie's bed & breakfast bestaat uit twee appartementen Eb en Vloed, en twee vrijstaande huisjes, het Gastenhuisje en het Terphuisje.  Gasten kunnen kiezen in welke accomodatie ze slapen. In alle gevallen kunnen ze helemaal hun eigen gang gaan omdat alle accomodaties zelfvoorzienend zijn  en genieten van de privacy, rust en de ruimte die de omgeving hen biedt.  Vele meubelen en interieur artikelen in de huisjes zijn te koop. Veel in het huis is met de hand gemaakt,  de witjes achter het fornuis zijn met de hand gemaakt en beschilderd en de meubels zijn bijna allemaal op maat en met grote zorg gemaakt. Ouderwetse kwaliteit dus.  In september 2008 is tegenover het gastenhuisje de woonwinkel geopend, ook voor interieur en kleur advies kunt u bij haar terecht. De woonwinkel en het gastenhuisje zijn alleen op afspraak geopend.

Uniek concept

Adrie werkt samen met meubelmaker Emko Vis, die maatwerk levert. Zo heeft hij voor het gastenhuisje vrijwel de hele inrichting gemaakt, waaronder de prachtige ouderwets ogende keuken met granieten aanrechtblad en 'blokjes-gootsteen'. Het is alsof je teruggaat in de tijd. Toch zit achter de deurtjes van de keuken luxe inbouw apperatuur zoals een vaatwasser en een koelkast. verborgen, verder is het huisje van alle gemakken voorzien, tot en met een stoomdouche cabine voor een ontspannend en relaxed gevoel.  Wie overweegt om een van de meubels van Country and Classic interieur te kopen, kan deze meubels in alle rust uitproberen. Wil men toch liever hetzelfde meubel, maar dan van ander materiaal, dan kan dat bij de meubelmaker besteld worden.

Wilt u komen logeren en de meubels uitproberen? Kijk dan op de site van De Gastenkamer voor meer informatie.
 

T: 0519-518352  M: 06-23663230  BGG: 0519-518750  E: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
Country & Classic Facebook